Blog

Eilat

Vacanta Eilat la Marea Rosie

Eilat se afla in Israel si este cel mai sudic oras al tarii. Este de asemenea si una din statiunile de pe  litoralul din Israel, cu iesire la Marea Rosie.
Eilat o destinatie turistica foarte frumoasa, chiar daca se afla  in mijlocul desertului, in drum spre Marea Moarta venind dinspre Tel Aviv. Acesta  este si farmecul de fapt, depinde de gustul fiecaruia (intinderea de desert din zona orasului Mitzpe Ramon este o splendoare). Oricum poti ajunge din Ierusalim in circa 4 ore in Eilat daca nu pui la socoteala o oprire la Marea Moarta, unde tot timpul anului este plin de turisti veniti la tratamente (de reumatism si boli de piele in special) sau la relaxare. Daca vorbesti rusa e foarte bine, pentru ca ei fomeaza o mare majoritate a turistilor. Probabil ca iarna  li se pare vara in Eilat unde sunt cam 15-18 grade C, comparativ cu vremea rece de la ei. Poti vedea pe traseu si pesterile de la Qumran. Este drumul cel mai scurt. Daca vrei sa vezi Craterul Ramon, te poti intoarce pe alta ruta la Iersusalim, mai lunga, via Beer Sheva. Dar merita, doar esti in vacanta sa explorezi!
Revenind la Eilat, nu te vei plictisi in aceasta statiune nici ziua, nici noaptea. Iti recomandam sa practici sporturi nautice ca scufundari si snorkeling in zona Coral Beach si sa descoperi lumea subacvatica colorata. O poti descoperi si intr-o calatorie cu vaporasul cu fund de sticla unde te simti ca intr-un submarin. Poti inota cu delfinii la Dolphine Reef sau ii poti obserava de pe docurile amenajate. Exista aici si un parc tematic King’s City, unde te plimbi cu barca si afli din istoria poporului evreu. Si daca vrei sa ai o zi in afara statiunii te poti aventura in Red Canyon sa urmezi trasee mai scurte sau mai lungi in functie de preferinte si spiritul de aventura.

fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x