Blog

Blue Air – Bilet de Avion cu Bagaj de Cala Inclus?

bilete avion Blueair

Achizitionarea unui bilet de avion care sa includa si bagajul de cala a devenit o adevarata necunoscuta pentru multi turisti care isi cumpara bilete de avion sa plece in vacanta.

Adevarul este ca nici companiile aeriene nu prea i-au ajutat. Mai ales companiile low cost care in timp au ajuns sa aiba cate trei servicii tarifare distincte la achizionarea biletelor de avion. Tarif diferit cu servicii incluse diferite. Este derutant si nu mai stii care bagaj este gratis si inclus si care este contra cost. Sau ce bagaj de mana si ce bagaj de cala include biletul tau de avion.

Situatia este ceva mai simpla la companiile aeriene de linie care fie au bagajul de cala inclus in tariful biletului fie nu. Trebuie sa fii atent cand cumperi un bilet de avion si sa te asiguri ca acesta include bagajul de cala.

Daca nu esti atent, mai ales cand cumperi de pe internet, este posibil sa crezi ca tariful biletului include automat si bagajul de cala. Nu este nicio problema poti spune. Il achizitionez la aeroport. Da asa este. Doar in cazul in care banii nu conteaza pentru tine. Pentru ca sunt companii aeriene care au tarife diferentiate. Platesti mai mult la aeroport decat daca l-ai fi achizitionat online.

Ca sa intelegi mai bine serviciile tarifare ale companiei Blue Air si cum sa achizitionezi biletele de avion care includ bagaj de cala ti-am pregatit un rezumat.

Blue Air are in acest moment 3 planuri tarifare. Cel mai scump dintre ele include si cele mai multe servicii plus bagajul de cala.

Bilet avion Blue Air cu tarif LIGHT.

Acesta este cel mai mic tarif disponibil dar nu include bagaj de cala.

Serviciile incluse sunt:

 • Cel mai mic tarif disponibil
 • Check-in gratuit la aeroport
 • Check-in online gratuit cu 3 zile inainte de plecare
 • Bagaj mic de cabina de maxim 10 kg si dimensiuni de 30X20 cm
 • Schimbarea datei de calatorie o data fara taxa de modificare

Atentie insa la schimbarea datei fara taxa de modificare. Taxa de modificare a datei de calatorie este fixa. Dar daca pe noua data de calatorie nu mai sunt locuri in aceeasi clasa tarifara ca biletul initial, vei plati diferenta la noua clasa tarifara.

Un exemplu usor sa intelegi pentru un zbor one way:
Tarif bilet initial cu plecare in 28 aprilie = 50 euro
Tarif bilet cu data noua de calatorie in 30 iunie = 80 euro
Taxa de modificare bilet = 40 euro
In mod normal vei plati pentru modificarea biletului 70 euro: 40 euro taxa de modificare + 30 euro diferenta de tarif a biletului de avion.
In acest caz vei plati doar 30 euro diferenta de clasa tarifara pentru ca Blue Air te scuteste de taxa de modificare.

Atentie la taxa de modificare bilet care se adauga pe fiecare zbor modificat!

Am insistat pe acest aspect pentru ca multi turisti inteleg ca nu ii costa nimic sa modifice biletul. Acest lucru este valabil doar daca costul biletului din noua data de calatorie este egal cu costul biletului deja achizitionat. Modificarea de data sau de ruta se poate face doar la o clasa tarifara superioara sau egala cu cea la care a fost achizitionat biletul initial.

Bilet avion Blue Air cu tarif EXPRESS.

Acest tarif include mai multe servicii decat tariful Light dar nu include bagaj de cala.

Serviciile incluse sunt:

 • Cel mai mic tarif disponibil
 • Check-in gratuit la aeroport
 • Check-in online gratuit cu 3 zile inainte de plecare
 • Imbarcare prioritara
 • Bagaj mare de cabina de maxim 10 kg si dimensiuni de 55X40X20 cm
 • Bagaj mic de cabina de maxim 10 kg si dimensiuni de 30X20 cm
 • Selectare gratuita locuri, excluzand locurile cu spatiu suplimentar pentru picioare
 • Schimbarea datei de calatorie o data fara taxa de modificare

In tariful EXPRESS de la Blue Air nu ai inclus bagaj de cala dar ai 2 bagaje de mana plus extra servicii.

Bilet avion Blue Air cu tarif  COMFORT.

Acest tarif include mai multe servicii decat tariful Express inclusiv bagaj de cala.

Serviciile incluse sunt:

 • Cel mai mic tarif disponibil
 • Check-in gratuit la aeroport
 • Check-in online gratuit cu 3 zile inainte de plecare
 • Imbarcare prioritara
 • Bagaj mare de cabina de maxim 10 kg si dimensiuni de 55X40X20 cm
 • Bagaj mic de cabina de maxim 10 kg si dimensiuni de 30X20 cm
 • Bagaj de cala de maxim 23 kg
 • Loc rezervat inclusiv locuri cu spatiu suplimentar la picioare
 • Schimbarea datei de calatorie fara taxa de modificare

Asadar tariful COMFORT de la Blue Air include ambele bagaje de mana, cel mic si cel mare plus bagajul de cala. Modificarea de data se poate face fara a achita taxa de cate ori doresti. Nu esti limitat la o singura exceptie.

Citeste si: 5 sfaturi sa gasesti bilete de avion ieftine pe cont propriu

bilet de avion

Nu uita: achizitionarea bagajului de cala online inseamna ca platesti mai putin decat daca alegi sa achizitionezi bagajul de cala la aeroport.

Tarifele EXPRESS si COMFORT includ imbarcare prioritara. Daca ai acest serviciu poti beneficia de prioritate la imbarcarea in avion fata de ceilalti pasageri. Imbarcarea prioritara mai  include si un bagaj mare de mana suplimentar fata de bagajul de mana mic.

Daca pleci in vacanta cu cel mic si ai un bilet de avion cu Blue Air ar trebui sa stii ca bagajul de cala de 23 kg este inclus in tariful biletului. Acest lucru este valabil doar pentru copiii intre 0 – 2 ani (infanti). Caruciorul copilului este considerat bagaj de cala. Orice alt bagaj al acestuia in acest caz va fi taxat suplimentar.

Excedentul de bagaj se taxeaza. Daca ai optat pentru un bagaj de cala de 23 kg asigura-te ca nu vei depasi aceasta greutate. Orice bagaj cu o greutate mai mare de 23 kg dar pana in 32 kg se taxeaza cu 30 euro.

Exista bagaje de cala speciale cu ar fi: bicicleta, echipamentul sportiv, arme sau animale de companie. Acestea se taxeaza diferentiat la Blue Air. Tariful pe acest serviciu este pe segment de zbor.

Deci daca vrei sa iti iei bicicleta cu tine in vacanta si calatoresti cu avionul costul este de 50 euro si se achita la aeroport. 25 euro pentru zborul de dus si 25 euro pentru zborul de retur. Bineinteles ca bicicleta trebuie sa fie ambalata, cu pedalele demontate, rotile desumflate si ghidonul rotit si fixat in lungul cadrului. La Blue Air nu se pot transporta biciclete electrice sau cu baterie cu litium.

In functie de nevoile fiecaruia poti alege sa achizitionezi un singur bagaj de cala. Pentru o calatorie in doi de exemplu. Poate plecati intr-un city-break de 3 zile si nu ai nevoie de multe lucruri. Sau din contra. Pleci sa iti vizitezi familia si planuiesti sa stai mult timp. In acest caz poti opta sa iei cu tine pana la 4 bagaje de cala. Depinde de situatie.

Achizitionarea biletelor de avion de pe internet inseamna sa te informezi foarte bine. Altfel risti sa platesti un serviciu si sa te trezesti la aeroport ca pretul platit nu includea si bagajul sau nu ai fost atent si ai selectat alte date de calatorie.

Exista intotdeauna varianta sa apelezi la o agentie de turism pentru a achizitiona un bilet de avion. Economisesti timp de cautare. Iar in cazul modificarilor sau anularilor survenite nu trebuie sa stai sa astepti la telefon la call-center-ul companiei aeriene chiar si o ora pana iti rezolvi problema.

Vacanta placuta!

Ti-a placut? Distribuie si prietenilor pe facebook.
[Total: 3 Average: 5]
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)