Blog

City break Roma

city break roma

Pachetele ” city break “ sunt din ce in ce mai cautate de catre persoanele care doresc sa isi petreaca o vacanta in afara Romaniei. Stresul este mare in ultima vreme, asa ca simtim nevoia mai des sa evadam 2 – 3 zile de la birou. Sa nu mai auzim criticile sefului sau plangerile colegilor. Si ce facem? Plecam in city break la Roma. E ca si cum am da o fuga de la Bucuresti la Predeal, putin peste 2 ore de zbor cu avionul.

Roma, as putea spune se afla in top 3 destinatii preferate de turisti pentru alegerea unui city break. Motivele nu lipsesc: durata zborului de circa 2 ore si 15 minute; diversitatea companiilor aeriene care zbora pe ruta Bucuresti -Roma – Bucuresti gen companii low cost ca Blueair si Wizzair. Toate sunt  zboruri directe cu preturi incepand de la 50 – 60 euro de persoana, cost fara bagaj de cala. Dar trebuie sa il cumperi in avans cu cateva luni.

Aceasta este de fapt o regula generala. Cine vrea cele mai ieftine bilete de avion tebuie sa le achizitioneze cu cateva luni inainte. La bilete de avion nu merge cu ‘ last minute ‘ pentru ca ori nu mai pleci ori platesti de cateva ori mai mult daca iti cumperi biletul cu o zi inainte de plecare. Pentru cine nu stie, Roma are doua aeroporturi: Fiumicino care este aeroportul principal si se afla la 35 km de centrul Romei si Ciampino care se afla la 15 km de centrul Romei.
De pe Fiumiciono poti ajunge in centrul Romei in gara Termini cu trenul, direct din aeroport in circa 30 de minute. In afara de faptul ca la Roma se ajunge repede si destul de ieftin daca esti ” smart buyer “, cel mai important motiv  pentru care toti ar trebui sa mearga macar o data la Roma este istoria acestui loc.

Astazi sunt transformate in atractii turistice vizitate de milioane de turisti: Colosseum, gigantul amfiteatru al Imperiului Roman care putea primi peste 55.0000 de spectatori prin 80 de porti, astazi o ruina cu milioane de turisti anual ;Basilica San Pietro simbol al crestinismului construita la ordinul imparatului Constantin pe locul unde a fost ingropat apostolul Petru; Pantheonul cu o istorie de peste 1800 de ani, a fost cel mai inalt dom din lume pana in 1463 cand a fost construita Catedrala din Florenta; Vatican, centrul spiritual pentru credinciosii catolici din intreaga lume. Si lista este lunga. Poti bifa pe lista ta multe obiective la care poti ajunge simplu datorita infrastructurii dezvoltate a orasului, a mijloacelor de transport si a bine cunoscutelor autobuze turistice “hop-on-hop-off” cu trasee foarte bine gandite.

De la Colosseum la Vatican, de la Piazza di Spagna la Fontana di Trevi, te poti opri la restaurante traditioanle italienesti care au scoase afara 2-3 mese, cu fete de masa albe, curate, cu floricele proaspete in vaza. Mananci niste spaghete italienesti adevarate cu un pahar de vin.

Si ce e cel mai placut, Roma este o adevarata oaza de verdeata, simti aerul curat si iti dai seama doar seara, ca alergi de dimineata si trebuie sa te opresti. Doar ca sa o iei de la capat a doua zi. Termini este un punct de plecare excelent in turul Romei si o zona buna de cazare datorita pozitiei care ofera acces facil atat pe jos la anumite atractii  cat si la mijloacele de transport. Hoteluri de minim 3 stele preferabil de rezervat. Dar daca mergi la Roma intr-un  city break romantic  sau sa celebrezi vreun eveniment sunt recomandate hotelurile de 4 stele minim.

Concluzia, trebuie sa descoperi acest oras prin prisma simturilor si trairilor tale, daca nu ai facut-o pana acum. Sau sa il redescoperi, de ce nu?

Pe curand!

fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x