Rulada cu gem este un desert delicios. Nu stiu daca este cineva care nu a gustat o rulada pana acum. Blatul pufos este secretul. Rulada cu gem este mai populara, insa personal imi place poate mai mult rulada cu miere.
Ingredientele pentru rulada cu gem sunt foarte putine, economice. Si ce imi place si mai mult este ca aluatul de la rulada cu gem poate sa fie la fel de bine si un pandispan cu fructe.
Ingrediente pentru reteta de rulada cu gem delicioasa si pufoasa:
– 5 oua
– 90 g faina superioara
– sare
– 120 g zahar alb
– 50 g ulei vegetal
– gem
Cum combinam ingredientele sa facem o rulada cu gem, delicioasa si pufoasa:
1. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile intr-un bol si albusurile in alt bol.
2. Punem un praf de sare peste galbenusuri (1 g). Le amestecam fara mixer deocamdata. Doar cat sa le omogenizam. Adaugam 50 g de zahar alb si mixam foarte bine. Volumul trebuie sa creasca. Culoarea va fi un galben mai deschis. Consistenta este cremoasa.
3. Mixam albusurile din celalalt bol. Adaugam 70 g de zahar alb, dar nu tot in acelasi timp. Il impartim in trei si il adaugam treptat. Amestecam foarte bine albusurile sa devina ferme, este foarte important. Ca si consistenta, la final albusul nu trebuie sa curga de pe mixer. Am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie la albusuri.
4. Se toarna galbenusurile in bol peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus cu o spatula.
5. Cernem in bol faina si 2g de praf de copt. Amstecam usor de jos in sus pana se integreaza faina.
6. Intr-un bol mai mic amestecam laptele cu uleiul si adaugam o spatula din crema obtinuta din oua. Amestecam bine si turnam in bolul cu crema. Amestecam toata compozitia.
7. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara si nivelam sa fie aceeasi inaltime. In tava se pune foaie de copt.
8. Coacem la 170 grade pentru 30 minute. Tava se baga la cuptor dupa ce a fost incalzit.
9. Scoatem aluatul din tava pe foaie. Desprindem usor foaia de copt de pe margini. Deasupra aluatului punem alta foaie de copt si intoarcem aluatul pe foaia de copt noua. Desprindem cu grija foaia de copt in care a fost aluatul la cuptor.
10. Taiem toate marginile, circa 1/2 de centimetru pentru uniformizare.
11. Pe toata suprafata intindem un strat de gem sau miere. Dar nu strat gros.
12. Rulam aluatul cu ajutorul hartiei de copt pe care se afla. Se ruleaza usor cu atentie dar strans. Se strange astfel in hartia de copt.
13. Se lasa la frigider o ora.
Retete Usoare Retete Usoare
Nu va faceti griji daca nu va iese din prima exact cum vedeti in retetele de pe internet. Acelea sunt facute de zeci de ori de profesionisti dupa ani si ani de repetare. Sunt produse pe care le fac in fiecare zi. Este ca si cum as vedea rulada lui Gordon Ramsay si vreau sa imi iasa la fel din prima 🙂 .
Ceea ce este mai complicat la aceasta reteta este rularea blatului. Trebuie rulat strans dar sa nu se rupa. Eu l-am rulat imediat ce am scos tava de la cuptor folosindu-ma de hartia de copt.
Taiem rulada si savuram felie cu felie. Eu as putea sa mananc o rulada cu gem la micul dejun, pranz si cina. Nu glumesc, o ador!
Pe curand!