Blog

Reteta prajitura cheesecake

prajitura cheese cake

Prajitura cheesecake se poate face in multe feluri, atat ca aluat cat si ca aroma a umpluturii. Aceasta reteta de prajitura cheesecake mi se pare foarte simpla deoarece nu este nevoie sa faci aluatul pentru blat. Tot ce trebuie sa faci este sa faramitezi biscuitii, sa torni umplutura in tava si… cam atat. Este reteta mea preferata de prajitura cheesecake si o fac de fiecare data cand as manca ceva dulce si fin.

Cum ar fi sa poti face cu mai putin de 30 de lei o prajitura cheesecake mare si frumoasa chiar la tine acasa? Servirea o poti face ca la restaurant 🙂 .

Ingrediente sa iti iasa o prajitura cheesecake delicioasa:

Pentru blat prajitura cheesecake:

reteta prajitura cheesecake
Biscuiti digestivi

– 200 g biscuiti
– 60 g unt

1. Biscuitii se rup cu mana si se pun intr-un bol. Eu am ales biscuiti digestivi de data aceasta. Data viitoare probabil voi incerca si alte sortimente cu toate ca mi s-au parut ideali. Se piseaza foarte bine manual sau la robot. Personal, mi-a facut placere sa pisez la ei manual cu “spargatorul” de biscuiti 🙂 .
2. Se topeste untul si se toarna in bol peste biscuitii faramitati. Se amesteca pana devine un continut omogen.
3. Continutul se toarna intr-o tava de copt cu fund detasabil. Am folosit-o pe cea cu diametru de 26 cm. Se aseaza uniform pe fundul tavii astfel incat grosimea blatului sa fie egala ca si grosime. Se poate intinde si uniformiza cu dosul unei linguri. Trebuie “batatorit” bine.
4. Marginile tavii se ung cu putin unt si se tapeteaza cu hartia de copt care va adera la peretii tavii.
5. Se ia o folie de aluminiu si se inveleste tava pe exterior.

reteta prajitura cheesecake
Biscuiti digestivi
reteta prajitura cheesecake
reteta prajitura cheesecake
Tava este gata pentru umplutura

Pentru umplutura prajitura cheesecake:

reteta prajitura cheesecake
retete prajituri
reteta prajitura cheesecake
Adaugam sucul de lamaie

– 400 g branza grasa de vaca
– 120 g de zahar fin
– 200 g smantana 20%
– 150 g iaurt
– 150 ml smantana de gatit (este mai lichida)
– 2 oua
– 2 lingurite de amidon
– 1 lingura esenta de vanilie
– 1/4 suc de lamaie

1. Intr-un bol se amesteca foarte bine cu un tel branza si zaharul. Consistenta este cremoasa.
2. Se adauga smantana si iaurtul si se amesteca din nou foarte bine.
3.  Se adauga smantana de gatit si se amesteca.
4. Intr-un bol se sparg 2 oua si se adauga peste continutul cu branza. Se amesteca.
5. Se adauga amidonul (face umplutura pufoasa) si se amesteca. Se adauga si esenta de vanilie.
6. Se stoarce in umplutura sucul de la 1/4 din lamaie. Se da printr-o sita, astfel incat sa nu aiba samburi sau pulpa si se amesteca.
7. Se toarna umplutura in tava si se misca putin pentru uniformizare. Se finiseaza suprafata cu o spatula.

reteta prajitura cheesecake
Umplutura este gata

Pentru topping prajitura cheesecake:

retete prajituri

Varianta aleasa de mine pentru topping-ul prajiturii cheesecake sunt capsunile. Le-am dat prin blender, si am obtinut 400 g de suc de capsuni. Am adaugat 4 lingurite de zahar brun si o lingurita de apa de trandafir.  Am fiert amestecul la foc mic, amestecand continuu pana s-a ingrosat. L-am lasat la frigider la rece.

Prepararea prajiturii cheesecake:

Se incalzeste cuptorul. In tava cuptorului se pune apa. Tava cu fund detasabil cu prajitura se pune in tava cu apa a cuptorului si se coace la 180 grade pentru 30 minute ( bain-marie). Se mai lasa inca 30 minute la 150 grade. Se opreste cuptorul si se lasa tava in cuptor o ora. Dupa ce s-a racit se lasa la frigider pentru 6 ore.
Toppingul de capsuni se adauga individual la fiecare portie, in functie de preferinte.

retete prajituri
Gata sa intre la cuptor

Referitor la biscuitii folositi pentru blat, dupa cum va spuneam, eu am folosit biscuiti digestivi. Am gasit niste biscuiti de calitate care erau in numar de 29 in pachet. Am folosit doar 15, deci mi-au ramas sa mai fac inca o prajitura cheesecake 🙂 .

reteta prajitura cheesecake
Biscuiti digestivi pentru blat prajitura cheesecake

Cat de bine arata si cat este de delicioasa! Imi place si cu topping si fara topping. Iti recomand aceasta reteta de prajitura cheesecake. Cu siguranta iti vei impresiona familia si prietenii. Este alegerea perfecta sa iti incepi ziua intr-o zi de week-end. Pur si simplu te inspira!

reteta prajitura
Felie delicioasa

Pe curand!

fb-share-icon
5 1 vote
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x