Blog

Reteta Prajitura Brownie

prajitura brownie

Una din cele mai bune prajituri cu ciocolata este prajitura Brownie. Sunt destul de variate retetele pentru aceasta prajitura. Eu am ales sa fac o prajitura Brownie cu unt. Imi place cand fac aceasta prajitura pentru ca pot  sa ii adaug ornamente colorate de zahar la final. Sau nuci. Depinde de gust. Daca adaugi nuci, poti sa le adaugi inclusiv in compozitie dupa ce le-ai maruntit foarte bine. Ornamentele dau un aspect frumos prajiturii si le fac mai atractive. Mai ales pentru copii. Prajitura brownie se poate tine la frigider pana la 4 zile.

prajitura brownie
Prajitura Brownie

Ce ingrediente ai nevoie sa iti iasa o prajitura Brownie delicioasa:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 3 oua (120 g)
  • 150 g zahar brun
  • 1 lingura esenta de vanile
  • 40 g faina alba
  • 25 cacao
  • 2 g sare
prajitura brownie
Reteta Brownie

Ca sa va iasa o prajitura Brownie perfecta nu puneti mai multa faina decat indica reteta. Si nu coaceti mai mult de 25 minute. Altfel se va pierde calitatea texturii. De asemenea puteti folosi si ulei in loc de unt: ulei de floarea soarelui, ulei de cocos sau ulei de avocado.

Ciocolata pe care am folosit-o este ciocolata neagra, cacao minim 70%. Reteta contine destul zahar deci nu trebuie sa folosesc neaparat si o ciocolata dulce. Conteaza destul de mult calitatea untului (cu cat mai gras cu atat mai bine) si a ciocolatei (recomandat minim 70% cacao, simpla).

Prajitura Brownie se poate servi cu lapte sau cafea. Imi place cu lapte vegetal de orez cu aroma de vanilie. Pur si simplu delicioasa!

Cum amestecam ingredientele sa facem o prajitura Brownie delicioasa:

1. Taiem untul in cubulete.
2. Tapetam tava cu unt si punem hartie de copt (inclusiv pe peretii tavii). Folosim o tava patrata 20 X 20 cm. Exista si tavi speciale pentru prajitura Brownie.
3. Maruntim ciocolata si o punem intr-un bol. Fierbem apa intr-o oala si punem bolul cu ciocolata deasupra. Adaugam si untul. Amestecam bine.
4. In alt bol amestecam ouale cu un tel, impreuna cu zaharul si vanilia. Punem bolul deasupra oalei cu apa si amestecam pana se topeste zaharul. Este important ca zaharul sa fie topit. Apoi amestecam cu mixerul pentru circa 5 minute. Am folosit zahar brun. Acesta da prajiturii alta aroma si ii confera o textura moale.
5. Adaugam ciocolata topita in bolul cu ouale mixate. Se amesteca bine cu o spatula. Amesteca cu grija de sus in jos ca sa pastrezi spuma formata.
6. Cernem peste compozitie in acelasi timp faina, cacaua si sarea. Se amesteca pana se incorporeaza.
7. Turnam compozitia in tava. Cat de moale iese textura depinde de timpul de coacere.
8. Lasam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute la 170 grade C.
9. Se lasa la racit minim o ora.

reteta prajitura brownie
reteta prajitura browniw

Cel mai greu este sa astepti sa se raceasca prajitura Brownie ca sa o poti taia si gusta 🙂 . Crusta fina si crocanta, miezul care ti se topeste in gura…mmm. Excelenta!

Daca ti-a placut aceasta reteta poti sa incerci si biscuitii cu cacao brownie. Sunt la fel de buni si usor de facut.

Pe curand!

Sirop de Artar si alti Indulcitori Naturali.
fb-share-icon
5 1 vote
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x