Blog

Reteta omleta extra pufoasa, tehnica frantuzeasca

reteta omleta
reteta omleta

Exista o tehnica secreta ca sa faci  o super omleta pufoasa si gustoasa cum nu ai mai mancat. Da, exact asa cum auzi. O tehnica secreta 🙂 . Sigur, nu te-ai gandit la asta pana acum. Ca pana si o simpla omleta poate sa aiba secretele ei… . Eu am incercat deja reteta pentru omleta extra pufoasa si sincer fac aceasta omleta de fiecare data. Pentru ca este pur si simplu delicioasa si pufoasa!

Exista multe retete de omleta: cu sunca, cu ciuperci, cu branza, ceapa verde sau cu smantana. Care de care mai gustoase, unele mai bune ca altele. Dar aceasta reteta frantuzeasca  este partial omleta, partial sufleu. O reteta simpla care face ca o omleta din 2 sau 3 oua sa fie perfecta pentru un mic dejun satios.

Cum sa faci o omleta delicioasa, sa o mananci din priviri?

reteta omleta

1. Separati ouale
Separi albusurile de galbenusuri si le pui in boluri separate. Amesteci foarte putin galbenusurile si asezonezi cu sare si piper.

2. Amestecati
Acum sa te pregatesti sa treci la adevarata munca. Incepi sa bati albusurile. Repede astfel incat sa se obtina o spuma usoara si pufoasa. OK, puteti sa luati o foarte mica pauza in caz ca va amorteste mana. Dar mica 🙂 . Turnati aceasta spuma in bolul cu galbenusurile. Amestecati usor dar bine astfel incat sa devina omogen.

3. Gatiti
Urmeaza sa alegi metoda prin care sa gatesti omleta. Poti sa gatesti omleta pufoasa pe aragaz, intr-o tigaie antiaderenta, care nu lipeste. Pui putin unt si gatesti omleta pana devine de culoare aurie. Sau poti sa gatesti omleta la cuptor intr-o tigaie termorezistenta timp de 2-4 minute. Si in acest caz ungi tigaia cu putin unt. Omleta se impacheteaza in doua (pe jumatate) pentru servire. Mie imi place sa o impachetez inca odata, asa cum vezi in poze.

Cel mai bun lucru la aceasta omleta este ca poti sa o personalizezi asa cum iti place. Poti sa adaugi legume gatite sau branza, inainte de a impaturi omleta in doua. Sau poti sa ii pui topping de sos iute sau putina smantana. Sau ierburi uscate . Eu am ras putin parmezan, ii da o aroma extraordinara. Si aspectul este mai placut. Stiti cum se spune, mai intai “mananci cu ochii”. Dar nu adaugi umplutura (legume, carne sau ce alegi)  inainte de a gati omleta, pentru ca greutatea acestora va distruge textura delicata a omletei.

Si pentru ca dimineata sa fie nu doar “pufoasa” dar si racoroasa un fresh de mandarine langa omleta ar merge de minune! Pentru mine acesta este un mic dejun perfect. Il puteti lua si in pat intr-un week-end romantic…!

Buna dimineata!

fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x