Cauti o reteta de gogosi pufoase care se prepara rapid? Incearca retata de mai jos si in 30 de minute poti sa faci un platou cu zeci de gogosi sa saturi pe toata lumea. Sunt rotunde, pufoase si aromate. Cu un pahar de lapte batut merg perfect. Am facut aceasta reteta de gogosi intr-o zi frumoasa de duminica cand as fi mancat ceva bun. Cat ai bate din palme au iesit zeci de gogosi gustoase.
Ingrediente gogosi pufoase facute acasa:
- 800g faina alba superioara
- 3 oua
- un praf sare
- coaja de la o portocala si o lamaie
- 2 lingurite esenta vanile
- 80g zahar
- 350-400g lapte dulce caldut
- 10g drojdie uscata
- 1/2 litru ulei pentru prajit
Intr-un castron mare amestecam faina, ouale, coaja rasa de la portocala si lamaie, zaharul si esenta de vanilie. In recipientul in care avem laptele dizolvam drojdia si turnam peste amestecul de faina. Amestecam foarte bine pana obtinem un aluat omogen, acoperim cu o folie si lasam la dospit pentru 30 minute. Dupa ce aluatul creste il intindem cu un facalet. Grosimea trebuie sa fie de grosimea unui deget mic de la mana. Cu o cana care are un diametru de 5 centimetri facem forme rotunde si le asezam pe o tava unde le mai lasam 4-5 minute.
Reteta gogosi
Eu am prajit gogosile intr-un tuci mic. Am turnat jumatate de litru de ulei si l-am incins foarte bine. Am pus formele de aluat in uleiul foarte bine incins. Se lasa 10 secunde pe o parte dupa care se intorc pe cealalta parte 10 secunde. Apoi intoarcem din nou si le lasam pe fiecare parte pana capata o culoare aurie frumoasa. Se scot pe o tava in care am asezat hartie sa absoarba uleiul. Se pudreaza si uite o minunatie de gogosi gata sa fie savurate.
Daca ti-a placut aceasta reteta de gogosi pufoase te invit sa o incerci si tu.
Pofta buna!