Reteta banana bread simpla si gustoasa. De cate ori ai pofta de ceva dulce care merge de minune cu cafea, ceai sau lapte batut incearca banana bread. Ai nevoie de o tava de chec si cateva ingrediente la indemana. Cand ai banane ramase pe care nu ai chef sa le mananci fa repde o banana bread. Daca vrei sa faci o banana bread mai deosebita adauga si doua maini de afine congelate in compozitie.
Ingrediente banana bread:
-5-6 banane medii bine coapte
-150g faina alba
-150g faina neagra sau integrala
-120g unt grasime 82%
-100g zahar brun si 100g miere sau 200g zahar brun
-1/2 lingurita rasa scortisoara
-1/2 lingurita rasa nucsoara (optional)
-1 pliculet praf de copt
-1/2 lngurita rasa sare
-3 oua medii
-2 maini afine congelate (optional)
– nuci sau alune maruntite (optional)
Cum amestecam ingredientele sa ne iasa o banana bread super buna:
1. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, scortisoara si nucsoara.
2. In alt bol mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, sarea. Adaugam cate un ou si mixam compozitia.
3. Intr-un castron zdrobim bananele foarte bine pana cand devin ca un piure, adaugam mierea si turnam peste compozitia cu unt. Adaugam si alunele maruntite.
4. Peste aceasta compozitie cernem faina si amestecam pana nu se mai vad urme de faina. Adaugam si afinele congelate (se pot adauga merisoare sau alte fructe uscate mici).
5. Ungem forma de chec cu unt, adaugam compozitia. Deasupra pentru decor putem pune cateva rondele de banana si afine. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem 60 minute.
Ca sa iti dai seama daca banana bread s-a copt introduci o scobitoare in blat. Daca iese curata inseamna ca este gata si o poti scoate de la cuptor! Lasam 10 minute si apoi scoatem banana bread din forma si lasam sa se racesca.
Pofta buna!