Blog

Quiche spanac si branza

reteta quiche spanac
reteta quiche spanac

Astazi te invit  sa incerci un fel gustos – quiche de spanac si branza de capra. Poate fi un mic dejun delicios, o gustare sau chiar cina. Este foarte placut intr-o zi de week-end sa te asezi cu familia la masa si sa savurezi acest quiche de spanac si branza de capra. Este consistent dar fin. Tocmai potrivit cand parca ai manca ceva bun dar nu stii ce 🙂 .

Un quiche se poate face si cu alte umpluturi, insa daca este primavara, spanacul mi se pare foarte potrivit. Mai ales cand il iei direct din gradina. Gustul este cu atat mai bun cu cat ingredientele folosite sunt mai naturale si ecologice.

Ingrediente pentru aluatul de quiche de spanac si branza de capra:

reteta quiche spanac
nucsoara si ierburi
reteta quiche spanac
faina, ierburi, sare,unt

– 280 g faina
– 150 g unt
– 1 lingurita ierburi de Provence: busuioc, maghiran, rozmarin, cimbru, salvie, oregano, cimbrisor, menta
– 1 praf de sare mare
– 2-4 linguri lapte rece
– 1 galbenus

Ingrediente umplutura quiche de spanac si branza de capra:

reteta quiche spanac

– 200 g telemea de capra
– 90 g cascaval
– 450 g spanac proaspat
– 1 ceapa
– 3 oua
– 200 ml smantana lichida
– piper macinat
– putina sare
– 1 lingurita de nucsoara
– 1 lingura ulei masline
– 2 cubulete unt

1. Preparam aluatul .

Cernem faina si adaugam ierburile si sarea. Radem untul rece si amestecam bine cu faina. Adaugam galbenusul si laptele rece ( eu am folosit lapte vegetal de orez ). Facem o bila de aluat si o aplatizam ca pe o placinta. O invelim intr-o folie de celofan. O lasam in frigider la rece pentru 30 minute.

reteta quiche spanac si branza

2. Preparam compozitia pentru quiche de spanac si branza de capra.

Spalam frunzele de spanac. Ceapa taiata fideluta subtire o calim in unt si uleiul de masline timp de 5 minute. Se adauga spanacul si se lasa pe foc 5-8 minute. Cu ajutorul unei site scurgem sucul lasat. Batem ouale intr-un bol. Adaugam smantana lichida, sarea, piperul, nucsoara si amestecam bine. Faramitam foarte bine branza de capra.

reteta quiche spanac si branza
reteta quiche spanac si branza

3. Coacerea aluatului pentru quiche de spanac si branza de capra.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o foaie de copt  presarata cu faina, astfel incat sa aiba o grosime de circa 0.5 cm. Asezam in forma de copt pe care intai o ungem cu putin unt. Modelam aluatul  cu mainile si indepartam surplusul de pe margini cu ajutorul unui cutit. Facem cateva gauri cu dintii de la furculita (sa nu se umfle aluatul la copt).

Dam la congelator pentru 30 minute. Scoatem de la congelator si acoperim cu o foaie de copt in care punem orez si fasole cat incape in tava (pentru greutate).

Coacem aluatul 15 minute la 175 grade.  Scoatem din cuptor si indepartam foaia de copt in care a fost pus orezul. Mai coacem aluatul inca 10 minute astfel incat sa devina auriu. Asezam in tava un rand de ceapa calita cu spanac , un rand branza de capra faramitata (o putem da si pe razatoarea cu dintii mari), presaram si cascavalul.

Peste ele turnam amestecul de ou. Ne putem folosi de un polonic mic. Coacem inca 30 minute la 180 grade. Quiche-ul va avea o culoare aurie.

reteta quiche
reteta quiche spanac si branza

Se poate servi cald sau chiar rece de la frigider. Depinde cum iti place si tie. Poti incerca ambele variante.

Sper ca ti-a placut acest fel gustos. Pentru ca eu efectiv l-am savurat! In momente ca acestea chiar nu imi mai pasa de dieta! Hmmm…Yummy!

reteta quiche
Quiche spanac si branza cu umplutura delicioasa
reteta quiche
Quiche spanac si branza

Pe curand!


fb-share-icon
5 1 vote
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x