Astazi te invit sa incerci un fel gustos – quiche de spanac si branza de capra. Poate fi un mic dejun delicios, o gustare sau chiar cina. Este foarte placut intr-o zi de week-end sa te asezi cu familia la masa si sa savurezi acest quiche de spanac si branza de capra. Este consistent dar fin. Tocmai potrivit cand parca ai manca ceva bun dar nu stii ce 🙂 .
Un quiche se poate face si cu alte umpluturi, insa daca este primavara, spanacul mi se pare foarte potrivit. Mai ales cand il iei direct din gradina. Gustul este cu atat mai bun cu cat ingredientele folosite sunt mai naturale si ecologice.
Ingrediente pentru aluatul de quiche de spanac si branza de capra:
– 280 g faina
– 150 g unt
– 1 lingurita ierburi de Provence: busuioc, maghiran, rozmarin, cimbru, salvie, oregano, cimbrisor, menta
– 1 praf de sare mare
– 2-4 linguri lapte rece
– 1 galbenus
Ingrediente umplutura quiche de spanac si branza de capra:
– 200 g telemea de capra
– 90 g cascaval
– 450 g spanac proaspat
– 1 ceapa
– 3 oua
– 200 ml smantana lichida
– piper macinat
– putina sare
– 1 lingurita de nucsoara
– 1 lingura ulei masline
– 2 cubulete unt
1. Preparam aluatul .
Cernem faina si adaugam ierburile si sarea. Radem untul rece si amestecam bine cu faina. Adaugam galbenusul si laptele rece ( eu am folosit lapte vegetal de orez ). Facem o bila de aluat si o aplatizam ca pe o placinta. O invelim intr-o folie de celofan. O lasam in frigider la rece pentru 30 minute.
2. Preparam compozitia pentru quiche de spanac si branza de capra.
Spalam frunzele de spanac. Ceapa taiata fideluta subtire o calim in unt si uleiul de masline timp de 5 minute. Se adauga spanacul si se lasa pe foc 5-8 minute. Cu ajutorul unei site scurgem sucul lasat. Batem ouale intr-un bol. Adaugam smantana lichida, sarea, piperul, nucsoara si amestecam bine. Faramitam foarte bine branza de capra.
3. Coacerea aluatului pentru quiche de spanac si branza de capra.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o foaie de copt presarata cu faina, astfel incat sa aiba o grosime de circa 0.5 cm. Asezam in forma de copt pe care intai o ungem cu putin unt. Modelam aluatul cu mainile si indepartam surplusul de pe margini cu ajutorul unui cutit. Facem cateva gauri cu dintii de la furculita (sa nu se umfle aluatul la copt).
Dam la congelator pentru 30 minute. Scoatem de la congelator si acoperim cu o foaie de copt in care punem orez si fasole cat incape in tava (pentru greutate).
Coacem aluatul 15 minute la 175 grade. Scoatem din cuptor si indepartam foaia de copt in care a fost pus orezul. Mai coacem aluatul inca 10 minute astfel incat sa devina auriu. Asezam in tava un rand de ceapa calita cu spanac , un rand branza de capra faramitata (o putem da si pe razatoarea cu dintii mari), presaram si cascavalul.
Peste ele turnam amestecul de ou. Ne putem folosi de un polonic mic. Coacem inca 30 minute la 180 grade. Quiche-ul va avea o culoare aurie.
Se poate servi cald sau chiar rece de la frigider. Depinde cum iti place si tie. Poti incerca ambele variante.
Sper ca ti-a placut acest fel gustos. Pentru ca eu efectiv l-am savurat! In momente ca acestea chiar nu imi mai pasa de dieta! Hmmm…Yummy!
Pe curand!