Aceste prajiturele cu banana si cereale sunt energizante. Perfecte sa iti incepi dimineata cu ele. Nu contin faina sau zahar si totusi au un gust dulce.
Ce poate fi mai simplu decat sa folosesti doua ingrediente ca sa faci aceste prajiturele cu banana si cereale? Sa combini banana cu fulgii de grau germinat si gata micul dejun. Si sigur sunt si preferatele copiilor. Le pot chiar face si ei, atat de simplu sunt de facut.
Pentru un plus de aroma si culoare am adaugat ciocolata si fructe uscate.
Am ales sa pun agrise pentru ca le aveam deja acasa. Merg foarte bine si stafidele. Dar am zis sa incerc ceva nou. Ca si consistenta aceste prajiturele cu banana si fulgi de grau germinat sunt crocante la exterior. Dar interiorul este moale.
Daca ai banane super coapte, moi sunt perfecte sa le folosesti sa faci aceste prajiturele cu cereale. Mai poti sa faci din ele si briose cu banane.
Ingrediente pentru prajiturele cu banana si fulgi de grau germinat:
– 1.1/2 cana fulgi de grau germinat
– 2 banane bine coapte
– cateva bucatele ciocolata maruntita
– agrise (sau alte fructe uscate)
– o lingura de miere
– 50 ml lapte de cocos
Cum pregatim prajiturele cu banana si cereale, delicioase:
1. Incalzim cutptorul la 175 grade. Punem in tava o foaie de copt.
2. Intr-un bol punem fulgii de grau germinat si bananele pe care le-am pisat foarte bine. Trebuie sa aiba consistenta unui piure foarte subtire. Se adauga si celelalte ingrediente (exceptand ciocolata) si se amesteca toate foarte bine. Se lasa 10 minute sa se patrunda aromele.
3. Modelam din amestecul obtinut forme rotunde. Le asezam in tava. Le presam usor astfel incat sa capete forma plata. Lasam o distanta de circa 2 centimetri intre ele. Compozitia nu se lasa. Nu trebuie sa va temeti ca se vor intinde in tava. Adaugam si putina ciocolata ca topping. Aceasta este optionala. Daca vrei sa simti ca faci o mica “nebunie”.
4. Se lasa la cuptor circa 25 minute pana capata o culoare aurie si se pot dezlipi usor de pe foaia de copt.
Pentru ca mi-a mai ramas putina compozitie am amestecat-o cu putin lapte de orez. Sunt la fel de bune la micul dejun. De fapt mananc de multe ori lapte vegetal cu hrisca sau grau la micul dejun sau chiar in timpul zilei.
Revenind la prajiturelele noastre de cereale. Se lasa sa re raceasca bine. Prajiturelele cu banana si fulgi de grau germinat pe care nu le-am consumat le mai putem tine la frigider 2-3 zile.
Hai la micul dejun, sunt delicioase!
Pofta buna!