Blog

Prajitura de morcov cu glazura din crema de branza

prajitura de morcov

Prajitura cu morcov imi place pentru ca la fel ca toate retele pe care le prezint este simpla. Si delicioasa. Se poate numi la fel de bine si tort de morcov. Depinde ce fel de blat faci. Daca vrei o prajitura de morcov mai festiva, coci blaturi in doua sau chiar trei tavi rotunde. Astfel vor iesi uniforme. Crema de branza se va pune atunci intre blaturi si ca topping.

Daca faci prajitura intr-o tava dreptunghiulara se aseaza crema de branza doar deasupra ca si topping.

Sau faci prajitura de morcov ca mine. Coci un blat mai gros si il tai pe jumatate, chiar daca nu este perfect. Gustul este wow!

prajitura de morcov
Prajitura de morcov

Ingrediente pentru prajitura de morcov delicioasa:

  • 400 g morcov
  • 300 g faina alba superioara
  • 6 g praf de copt
  • 1 lingurita rasa praf de scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita rasa All Spices
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 100 g zahar brun
  • 80 g zahar alb
  • 150 g ulei vegetal
  • 50 g nuci maruntite foarte bine

Ingrediente pentru glazura din crema de branza (cream cheese frosting):

  • 200 g crema de branza
  • 100 g unt
  • 250 g zahar pudra

Cum amestecam ingredientele sa ne iasa o prajitura de morcov delicioasa:

desert cu morcov
Yummy!

1. Dam morcovul pe razatoarea cu dinti mari.
2. In alt bol punem ingredientele uscate: faina, praful de copt, scortisoara, sarea si condimentele.
3. Amestecam in alt bol cu mixerul ouale si zaharul. Adaugam uleiul treptat in timp ce amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana iese o compozitie cremoasa.
4. Morcovul ras il transferam in bolul cu ingredientele uscate si le amestecam.
5. Adaugam morcovul cu faina in bolul cu compozitia cremoasa in acelasi timp cu nucile maruntite. Le amestecam sa ne iasa o compozitie omogena.
6. Punem in tava, in care am pus foaie de copt.
7. Coacem la 180 grade pentru 45-50 minute.

Morcovii se mai pot marunti intr-un robot sau ii poti toca foarte marunt cu un cutit. Daca ti se pare ca sunt prea zemosi ii poti tampona cu un servetel. Nucile se prajesc 10 minute la cuptor si apoi se maruntesc. In loc de nuci poti sa adaugi alune de orice fel sau migdale.

prajitura morcov
Alune maruntite presarate peste crema de branza

Pregatim crema de branza pentru topping:

Intr-un bol mixam la viteza mare foarte bine untul cu crema de branza. Trebuie sa fie la temperatura camerei. Obtinem o textura cremoasa. Adaugam zaharul pudra si mai mixam 50 de secunde la viteza mica. Apoi mai mixam 3-4 minute la viteza mare.

Am pus si o lingurita de esenta de vanilie si o lingurita de suc de lamaie. Mixam pana compozitia devine ferma.  O tinem la frigider 30 minute inainte de a decora prajitura de morcov.

prajitura morcov
Prajitura de morcov delicioasa

Pofta buna!

fb-share-icon
5 1 vote
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x