Blog

Pateuri cu branza si spanac (bourekas)

pateuri cu branza si spanac

O reteta de pateuri cu branza si spanac care se face foarte simplu. Fara mixer sau alte ustensile. Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana. Aceste pateuri cu branza si spanac sunt ideale la micul dejun sau ca si gustare. Se pot manca impreuna cu ou fiert, masline sau castraveciori murati. Merg foarte bine impreuna. Sau le poti servi cu lapte batut. Aluatul este fraged si fin. Iti trebuie doar cateva ingrediente sa iti iasa niste pateuri cu branza si spanac delicioase.

Ingrediente pentru pateuri cu branza si spanac (bourekas):

  • 350 g faina (o cana)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 100 g ulei
  • 2 linguri de otet de mere
  • 80-100 g unt
  • 200 g apa (jumatate de cana)
  • 1/2 kg spanac
  • 200 g branza de oaie sau capra (sarata)
  • piper
  • 2 oua
  • seminte de susan
bourekas cu branza si spanac
Pateuri cu branza si spanac (bourekas) gata de bagat la cuptor

La cantitatile de mai sus mi-au iesit 15 pateuri cu branza si spanac (bourekas). Dupa ce am spalat frunzele de spanac foarte bine le-am fiert 10 minute. Apoi le-am taiat foarte marunt. Daca nu ai spanac poti sa inlocuiesti cu alte verdeturi ca loboda, urzici sau stevie. Daca faci loboda doar o oparesti fara sa o fierbi, pentru ca se inmoaie imediat. Branza am pasat-o cu furculita la fel de marunt si am amestecat-o cu spanacul. Peste branza si spanac am adaugat un ou batut. Am pus piper si nucsoara. Si gata umplutura!

Cum facem aluatul pentru pateuri cu branza si spanac delicioase (bourekas):

  1. Intr-un bol marisor de sticla sau inox punem faina si sarea si le amestecam.
  2. Intr-un pahar am amestecat uleiul cu otetul. Le adaugam treptat in faina in timp ce amestecam.
  3. Adaugam untul pe care l-am topit si l-am lasat sa se raceasca usor. Untul se incorporeaza treptat.
  4. Vom avea un aluat faramicios peste care adaugam cate putina apa si il framatam cam 15 minute. Este important si cum framantam. Trebuie efectiv sa luam aluatul si sa il strangem in mana sa iasa printre degete. Facem asta de multe ori in timpul framantarii. In rest framanti ca la orice aluat. Apa se adauga pana se obtine o coca buna de intins. E posibil sa fie mai mult sau mai putin decat 1/2 de cana.
bourekas
Bourekas cu branza si spanac

Dupa ce am obtinut consistenta dorita am facut o bila din aluat si am bagat la frigider o ora. Daca ai altceva de facut poti sa lasi linistita aluatul la frigider ore bune. Sau chiar peste noapte. Nu se intampla nimic. Aluatul il intindem pe o foaie de copt. Il portionam in 4 bile si o intindem pe fiecare cu un facalet. Ca si grosime trebuie sa fie subtire. Ca sa portionez fiecare pateu am folosit un bol cu gura (diametru) de 10-11 cm. Aluatul ramas l-am incorporat din nou in bilele neintinse si astfel am obtinut 15 forme rotunde.

reteta pateuri
Umplutura delicioasa

Pe fiecare forma de aluat am pus cate o lingurita plina din compozitie si am intins-o bine pe toata suprafata exceptand marginile. Am tras partea de sus catre partea de jos si am inchis marginile. Apasam marginile cu varful dintilor de la o furculita pentru a sigila pateul. Asezam pateurile in tava, ungem cu ou foarte bine si presaram seminte de susan din abundenta. Incalzim cuptorul si coacem la 180 de grade pentru 30-35 minute. Tava am pozitionat-o la mijlocul cuptorului.

Se pot servi si calde si reci, sunt la fel de gustoase. Le poti pastra la frigider 2-3 zile. Daca vrei ceva diversificat poti folosi si alte umpluturi: ciuperci, cartof sau carne.

reteta pateuri
Bourekas cu branza si spanac

CITESTE SI: BISCUITI VEGANI CU COCOS SI CIOCOLATA

Pofta buna!

fb-share-icon
5 1 vote
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Domnica
Domnica
18 April 2022 21:53

Yummy.

error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x