Blog

Marsupiu ergonomic pentru Mamici si Bebelusi

marsupiu ergonomic

Multe mamici se intreaba cum sa aleaga marsupiul pentru bebelus. Trebuie sa fie marsupiu ergonomic sau nu? Ce inseamna marsupiu ergonomic? Care este momentul cand pot sa il poarte pe bebe pentru prima oara in marsupiu? Sau care este pozitia corecta pentru bebe sa stea in marsupiu?

In primele luni dupa ce bebelusul a venit in viata mamicilor, inca de la inceput, apar cateva necesitati pe care mamicile trebuie sa le ia in considerare. Pentru ca in ziua de astazi, mamicile sunt active si nu stau doar acasa pentru a avea grija de cei mici. Situatia este mai complicata cand mamica este singura si are nevoie sa iasa sa cumpere ceva, sa se plimbe (mai ales acest lucru) sau sa mearga sa plateasca o factura.

A nu se intelege ca marsupiul este doar pentru mamica. Este si pentru tatic. Cu marsupiul, puiutul se simte in siguranta aproape de parinti.

Plus ca marsupiul este singurul mijloc de transport de care nu trebuie sa tragi sau sa impingi, sa il cari la masina sau pe scari.

Marsupiul se poate folosi de la nastere (dar incepand de la greutatea de 3.5 kilograme) pana la varsta de 5 ani. Exista marsupii care au puntea reglabila cu scai. Astfel il poti folosi chiar si cand cel mic are o greutate mai mare (pana la 20 kilograme). Chiar este recomandat sa cumperi un marsupiu de calitate premium chiar daca investitia este mai mare. Dar este pe termen lung si il vei avea pentru mai multi ani.

De luat aminte proaspete mamici: nu tineti bebelusul in marsupiu cu spatele la voi.

Foarte important in alegerea unui marsupiu, este ca acesta sa fie confortabil si pentru bebelusi dar si pentru mamici. Astfel toata lumea e fericita 🙂 . Cand cumperi un marsupiu ai in vedere: centura lata, puntea reglabila (intre picioruse) si bretele moi.

De multe ori, bebelusii ating cu gura bretelele si chiar le morfolesc. Asa ca la spalare este bine sa folosesti detergenti mai naturali. Sau iti recomand sa achizitionezi si protectii de bretele care le apara de rontait, de saliva datorata eruptiei dentare.

Iata cateva aspecte pe care sa le iei in considerare la achizitia unui marsupiu pentru bebelusul tau:

Marsupiul pentru bebelus sa fie ergonomic.
Suportul pentru cap si gat
– un marsupiu bun este cel care nu necesita ca purtatorul sa sustina capul bebelusului cu mana.
Materialul –  se recomanda materialele naturale, hipoalergenice si moi la atingere (dar tari ca rezistenta) care pot sustine coloana bebelusului. In general mamicile aleg bumbacul organic pentru ca pielea bebelusului sa poata respira.
Distributia greutatii – se recomanda ca bretele si centura sa fie late si captusite pentru a nu provoca rani. De regula, acestea se pot prinde in X, paralel sau la spate. Daca greutatea nu este distribuita corect, purtatorul poate dobandi dureri de picioare si de spate. Reglajele marsupiului sunt importante pentru distributia corecta a greutatii si trebuie sa fie usor de facut fara a necesita ajutorul altei persoane. Greutatea bebelusului trebuie distribuita uniform pe umerii, spatele si soldurile purtatorului.
Pozitia ortopedica – specialistii recomanda pozitia M a picioarelor (cu genunchii indoiti catre in sus si funduletul mai jos, astfel incat greutatea sa nu fie pe articulatiile soldului), iar coloana vertebrala in forma literei C (ca o broscuta).
Siguranta impotriva deschiderii accidentale si garantie la achizitionare.

Un avantaj al purtarii marsupiului este ca iti da posibilitatea sa alaptezi in mod discret si usor. Unele marsupii au si catarame de alaptare. Si bineinteles purtand un marsupiu ai libertate de miscare mai mare.

Marsupii selectate pentru bebelusi , pe care le poti comanda online:

Marsupiu ergonomic Marsupi Plus sistem de purtare de la 3 la 15 KG, Maro, marimea XXL

Brand: Marsupi Plus

Material: Bumbac 100% BIO. Umplutura este din poliester, foarte subtire.

Marsupiu ergonomic pentru bebelusi de la 3.5 kg la 15 kg. Pentru bebelusi mici si pentru cei care dorm se poate folosi suportul special pentru cap. Atunci cand nu e necesar, aceasta poate fi rulat.
Marimea se alege dupa purtator. Talia conteaza cel mai mult. Marimea XXL = talie 95-130 cm.

Menajeaza coloana vertebrala (poate fi purtat chiar de la nastere). Greutatatea este distribuita uniform prin centura si bretele. Este recomandat chiar si persoanelor care au probleme cu spatele.
Poate fi purtat in fata, pe spate sau pe sold. Are prindere flexibila si sigura cu velcro (arici). Se inchide centura, se aseaza bebelusul in fata, se trage corpul portbebeului peste spatele bebelusului, se pun bretelele pe umeri, se incruciseaza in spate si apoi se aduc in fata unde se fixeaza cu velcro.
Ofera libertate de miscare si maini libere purtatorului.

oferte pret marsupii ergonomice

Marsupiu ergonomic 2 in 1 Kinderkraft Nino, Verde

Brand: KinderKraft

Marsupiul Nino are un design inovator, cu capacitatea de a regla lungimea panoului la copil, ceea ce asigura pozitia sa sigura in timp ce il poarta. Materialele din care a fost produs sunt naturale si asigura o aerisire adecvata.

  • Marsupiu ergonomic pentru copii cu varsta de la 3 luni pana la 20 kg
  • Doua pozitii de transportarea copilului: pe burta si pe spate
  • Panou inovativ cu posibilitatea reglarii fluide
  • Late, moi si centuri reglabile: sold si umar
  • Sistemul de elastice, datorita caruia varfurile centurilor nu atarna
  • Tampoanele moi sub cleme
  • Buzunarul amplasat pe centura din sold
  • Design original
  • Executat din materiale naturale si moi
  • Usor si intuitiv de utilizat

Marsupiu Ergonomic Reglabil in Lungime si in Latime Isara The One Bluestone

Brand: Isara

Material: bumbac organic

The ONE Bluestone este potrivit pentru purtarea nou-nascutilor, incepand de la 3 kg pana la prescolari la 20 kg. ISARA The ONE Bluestone reprezinta cea mai revolutionara inovatie din industria babywearing-ului, prin introducerea celor 3 caracteristici ultra-inovatoare: seat transformers, panel transformers si strap transformers, impreuna cu o multitudine de caracteristici pentru siguranta, confort si eleganta, in timpul purtarii.

Marsupiul este echipat cu o functionalitate revolutionara “2-in-1”, permitand parintelui sa ultra ajusteze marsupiul atat in lungime cat si in latime.

Datorita multidimensionalitatii de ajustare, data de caracteristicile inovatoare, THE ONE Bluestone ofera posibilitatea de a fi purtat in fata, cu sau fara bretele incrucisate, pe sold sau in spate. Catarama nu atinge pielea, iar bretelele sunt late si captusite, astfel incat bebelusul nu va avea niciodata pielea inflamata.

Zonele picioruselor si manutelor copilului sunt protejate prin captuseli suplimentare pentru confortul sporit al acestuia. Intre bretele exista o curelusa detasabila, care poate fi ajustata ori glisata pentru a obtine confortul dorit.
Noul comfybelt cu spuma de memorie premium, ofera cea mai confortabila experienta pentru calatoriile cu bebelusii.

oferte pret marsupii ergonomice

Marsupiu Chicco Easy Fit, Paprika, 0luni+

Brand: Chicco

POZITIA PENTRU NOU-NASCUT – marsupiul Chicco Easy Fit dispune de un suport pentru cap si gat, extrem de util inca de la nastere;
CONFORT –
se monteaza foarte aproape de corpul parintelui, functionand ca o a doua piele;
FOARTE USOR DE PURTAT SI MONTAT –
simplu si intuitiv de purtat, asemenea unui tricou;
USOR DE TRANSFORMAT
din pozitia “cu fata catre parinte” in pozitia “cu fata la sensul de mers”;
USOR DE REGLAT:
se potriveste perfect corpului copilului, urmarind fiecare etapa fiziologica de crestere a acestuia incepand din primele luni de viata si pana la 9 kg.
 Marsupiul are sezut ergonomic pentru a asigura o pozitie corecta a soldurilor copilului (pozitionarea soldurilor/picioruselor copilului in forma de “M”);

oferte pret marsupii ergonomice

Marsupiu Ergonomic Organic Red, Manduca

Brand: Manduca

Material exterior: 55% canepa, 45% bumbac organic.
Material interior: 100% din bumbac organic, curat, sigur pentru pielea copilului si a ta.
Pentru bebelusi si copii de la 3.5 kg la 20 kg.

Tesatura exterioara este extrem de durabila si rezista la mai multe generatii de copii.
Centuri de siguranta din Duraflex extrem de rezistent.
Cataramele, inchiderile sigure, bretelele incredibil de flexibile – toate se ajusteaza perfect pe corpul tau, exact acolo unde ai nevoie de ele.

Stratul interior este compus 100% din bumbac organic, curat, sigur pentru pielea copilului si a ta.
Baza lata permite pozitionarea copilului cu picioarele in M, asa cum e sanatos si confortabil.
Centura de pe sold se potriveste pentru o circumferinta de la 64 cm de pana la 140 cm.

Fermoarele speciale YKK sunt si ele sigure, pentru ca nu contin nichel.
Manduca poate fi spalata la 30 de grade si va fi ca noua.
Baza lata permite pozitionarea copilului cu picioarele in M, asa cum e sanatos si confortabil.
Extensia pentru spate ajuta Manduca sa creasca odata cu cel mic – pentru ca e atat de versatila, va poate fi alaturi ani de zile si nu trebuie schimbata.
Protectia pentru cap te ajuta sa ai mainile libere si atunci cand copilul adoarme.

Cantareste doar 680g si incape cam in orice rucsac sau geanta, poate fi strans la ca. 34,5 x 22 x 12 cm.
Greutatea copilului este distribuita in mod egal pe solduri.
Bretele pot fi ajustate pe 3 directii si sunt captusite inteligent astfel incat sa ofera maxim de confort.

In zona unde se aseaza funduletul bebelusului sunt plasate cu atentie cateva pense care asigura o asezare perfecta in pozitia M.
Pentru comoditatea bebelusului deschiderea pentru picioare este captusita, la fel si suportul pentru cap.
Spatele nu are captuseala pentru a se aseza mai bine si mai sanatos pentru copil.

oferte pret marsupii ergonomice

Marsupiu ergonomic Easy comfort Stripe blue Wallaboo

Brand: Wallaboo

Material: 100% bumbac în interior și în exterior
Curelele late și spatele unic încrucișat vor transfera greutatea copilului în mod egal pe spate și pe umeri.

Marsupiu Easy comfort de la Wallaboo este ergonomic si asigura transportul in pozitia M corecta din punct de vedere anatomic. Acest marsupiu are 2 poziÈ›ii de sustinere a copilului, in fata si pe sold si sustine o greutate de la 3,5pana la 15 kg.

oferte pret marsupii ergonomice

Marsupiu ergonomic multifunctional Chicco Hip Seat cu suport pentru sold, HazelWood (Crem). luni+

Brand: Chicco

1. Marsupiu cu suport pentru sold (de la 3 luni pana la 15 kg) – consta dintr-un panou si o baza tip suport. Aceasta din urma garanteaza o pozitie confortabila si naturala pentru bebe, contribuind la distribuirea greutatii copilului in jurul trunchiului parintelui

2. Baza pentru sold (de la nastere pana la 15 kg) – baza rigida, fara panou, functioneaza ca o extensie a soldului parintelui. Este ideala pentru a sustine copilul cu o singura mana, ajutand astfel parintii sa-si mentina o postura corecta.

3. Marsupiu traditional (de la nastere pana la 9 kg) – fara baza, panoul este un marsupiu elegant ideal pentru a satisface toate necesitatile copilului atunci cand merge la plimbare: confort, pozitie corecta, apropiere.

oferte pret marsupii ergonomice

Marsupiu Ergonomic Standard The Trendsetter Manhattan

Brand: Isara

Material: din bumbac 100% organic, certificat GOTS si fibre delicate de bambus. Materialul are o densitate medie, in jur de 285 GSM si este realizat din tesatura jacquard.
Materialul este potrivit atat pentru vara cat si pentru iarna. Materialele in care este realizat marsupiul sunt de inalta calitate, cataramele, chingile cu proprietati antidesirare, precum si velcro-ul fiind confectionate de catre producatori recunoscuti si in industria automobila pentru rezistenta si durabilitate.

Marsupiul The Trendsetter Manhattan Standard ofera posibilitatea de a fi purtat in fata, cu sau fara bretele incrucisate, pe sold sau in spate.

Marimea standard a marsupiului Manhattan este potrivita pentru purtarea bebelusilor de la 1 luna (4 kg), pana la 4-5 ani (20 kg). Este un marsupiu full wrap conversion. Acesta combina perfect frumusetea si confortul wrapului tesut cu usurinta de utilizare a unui SSC.

Panoul inovativ al marsupiului ISARA, marime standard poate fi ajustat de la 31 cm pana la 45 de cm. Cataramele de pe bretelele de umar pot facilita largirea marsupiului pentru alaptarea usoara si la indemana, oriunde si oricand, doar manipuland bretelele marsupiului.

Sezutul se poate ajusta exact atat cat este nevoie, asigurand pozitia fiziologica anatomica ergonomica de tip broscuta. Pentru ajustare, introduceti mana intre partea pufoasa si partea care agata a velcro-ului si stramtorati atat de mult cat este necesar pentru a asigura o pozitie corecta a bebelusului.

Zonele picioruselor si manutelor copilului sunt protejate prin captuseli suplimentare pentru confortul sporit al bebelusului. Centura din talie, solida, cu spuma cu memorie de inalta calitate, asigura confort maxim pentru purtator, chiar si in conditiile purtarii unui copil mai mare. Astfel greutatea copilului e distribuita uniform intre umeri, spate si talie.

oferte pret marsupii ergonomice

CITESTE SI CUM SA ALEGI O CANA DE TRANZITIE PENTRU BEBELUSUL TAU.

Pe curand!

fb-share-icon
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)