Blog

Vacanta de vara. Mai mergem la mare?

vacanta la mare

Vacanta de vara – o asteptam cu nerabdare. Vrem sa mergem la mare, la soare. Sa stam pe plaja si sa simtim briza marii, nisipul sub picioarele goale. Sa ne aruncam in apa sarata a marii. Parca ne-am trezit dintr-un somn mai lung si tot ce vrem acum e sa avem spatiu. Spatiu deschis. Aer. Vrem sa simtim din nou vibratia. Adrenalina. Ca ne curge sangele prin vine. Sa ne plimbam pe faleza fara nicio grija ca si cum suntem intr-o lume normala. Din nou.

Cateodata in ultima perioada vrei sa te sui in masina si sa pleci. Oriunde doar sa pleci. Sa conduci cu viteza, cu geamurile deschise. Destinatia nu mai conteaza. Conteaza ce simti.

Vrei sa ai din nou acel sentiment ca iti faci bagajele si pleci in vacanta. Te gandesti ce sa iti iei la tine pentru o vacanta la mare…costum de baie, papuci, rochite dragute de seara, crema hidratanta. Iti aduci aminte ca nu ti-ai cumparat lotiunea de plaja. Dar lasa ca o gasesti si unde te duci. Dar stai, ca e mai scumpa daca o iau de acolo. Mai bine o iau de aici. Cu ce ma imbrac pe drum? Sa nu imi uit ochelarii de soare!

Inchizi geamantanele intrebandu-te daca ai uitat ceva. Abia poti sa il inchizi dar parca tot nu ai pus ce trebuie. Unde imi e pasaportul? Le-am luat pe toate? Hai mai repede ca intarziem la aeroport si ne-am ratat vacanta de vara. Vreau sa simt agitatia, furnicareala oamenilor. Ah ce imi place zumzaitul asta, galagia. Toata lumea vorbeste tare, se inghesuie la cozile de check-in si se uita urat la tine ca li se pare ca te bagi in fata 🙂 . Tineri, copii si seniori, toti impreuna. Toti in vacanta. II vezi fericiti, plini de voie buna.

vacanta de vara

In sfarsit ajungi in avion si te asezi pe locul tau. Dintr-o data se face liniste si visezi cu ochii deschisi. Vezi apa marii de culoarea turcoazului, nisipul auriu, stropii de apa care iti sar pe fata. Le simti gustul sarat. O terasa draguta cu muzica ambientala in surdina, inconjurata de o oaza de flori si verdeata.

Un golfulet mic in care ai ajuns cu o barcuta. Este foarte cald si tot ce poti sa faci este sa sari direct in apa limpede si albastra. Plutesti la suprafata cu fata spre cer. Si el tot albastru. Nu ii mai auzi pe cei din jurul tau care se balacesc sau striga cocotati pe stancile de la mal. Asa e in vacanta.

In acest moment esti in vacanta la mare. Oriunde te afli in acest moment, esti in vacanta. Amintirile, gandurile si imaginatia te duc in vacanta oricand. Trebuie doar sa inchizi ochii si cele mai frumoase clipe pot sa fie din nou ale tale. Sau nici macar nu trebuie sa inchizi ochii. Poti sa te uiti pe fereastra. Oricum tot marea o vei vedea.

vacanta 2020
Mai mergem in vacanta?

Si daca ne dorim cu adevarat, putem sa facem ca visele sa devina realitate. Vacanta la mare sa devina realitate. Pana la urma marea noastra ne asteapta. Este tot aici. Si ei ii este dor de noi la fel cum ne este si noua de ea. Ne simte lipsa la fel cum si noi ii simtim lipsa. Marea este frumoasa indiferent ca se numeste Neagra, Rosie sau Egee. Starea noastra de spirit este ceea ce conteaza.

Si ce este o vacanta, daca nu o experienta de viata care va ramane acolo undeva pentru totdeauna. De aceea oriunde esti si orice vacanta alegi sa ai cu tine o camera, un jurnal de calatorie si multa voie buna. Vacanta este o stare de spirit nu doar o calatorie dintr-un loc in altul!

fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x