Adevarul este ca oricat de mult ne-ar placea gentile, hainele sau accesoriile, gentile de mana sunt cele pe care le adoram. Pentru noi femeile, gentile de mana nu reprezinta doar un accesoriu. Geanta de mana este cea care ne insoteste in fiecare zi ca o prietena adevarata. Cu ea impartim cele mai intime lucruri si secrete.
Sunt multe lucruri pe care nu le cunoastem despre gentile de mana. Iti prezint mai jos 6 dintre ele:
Exista zvonuri ca la finalul fiecarui an Louis Vitton arde toate produsele nevandute.
Se presupune ca foarte renumitul designer Louis Vuitton isi arde toate gentile de mana la sfarsitul fiecarui an pentru a evita vanzarile. Se pare ca, prin vanzarea gentilor la preturi reduse, valoarea si imaginea exclusiva a marcii ar suferi mari daune.
Cea mai scumpă geantă din lume a costat 34,5 milioane de dolari.
Poseta de diamante ” 1001 de nopti” creata de Casa Mouawad este certificata de Guinness Book in Cartea Recordurilor drept cea mai scumpa geanta din lume. Pretul sau este socant pentru majoritatea proprietarilor obisnuiti de genti – 34,5 milioane de dolari.
Initial, gentile de mana erau accesorii pentru barbati.
Istoria este foarte clara in acest sens. Barbatii au fost primii care au folosit genti de mana pentru a-si purta lucrurile. Preotii din Africa erau renumiti pentru posetele cu margele, in timp ce hieroglifele egiptene antice ii infatiseaza pe barbati cu posete.
1985 este anul in care a fost lansata prima geanta unisex.
Prima geanta unisex a fost lansata in 1985 de Miuccia Prada si era un rucsac negru din nailon, care in prezent este inca foarte la moda.
In medie o femeie are 6 poseste.
Cate genti ai – 2, 3, 5 sau mai multe? Studiile arata ca femeile nu se pot abtine atunci cand vine vorba de o geanta care le place. 6 este numarul mediu de genti de mana pe care le are o femeie in dulapul ei. Unele au 100, dar ele sunt exceptiile 🙂 .
H.J. Cave din Londra a realizat prima geanta de mana din piele de lux.
In 1841, Cave a fabricat primele genti mici si rezistente din piele. Acestea au fost facute special pentru familia unui om de afaceri de mare succes, Samuel Parkinson. Desigur, poseta sotiei sale avea o dimensiune si o forma mai delicate. Acum, aceste genti pot fi vazute la Muzeul din Amsterdam – Handbag Museum.
Atunci cand ne alegem o geanta de mana ar trebui sa tinem cont de mai multe lucruri:
Rezistenta
Indiferent cat de mult intentionezi sa cheltuiesti pe o geanta, vei dori sa te asiguri ca aceasta merita banii. Inspecteaza materialul, cusaturile si fermoarele. Daca exista semne de uzura, rupere sau slabiciune, probabil ca nu va fi o geanta care iti va oferi mult timp sa o porti. De obicei gentile de piele ofera nu doar prestanta ci si o rezistenta mai mare. Stim toate ca in geanta nu tinem doar rujul. De multe ori mai tinem carti, agende sau alte obiecte care chiar daca nu sunt voluminoase sunt destul de grele uneori.
Culoare
Cand cumperi o geanta de mana, este important sa gasesti una care sa se potriveasca bine cu garderoba. Daca vei cumpara o geanta care nu se potriveste bine cu stilul tau, vei cheltui mai multi bani pe tinute care sa se potriveasca. Sau mai rau, nu prea vei purta geanta. Daca pana acum toata lumea isi asorta geanta cu pantofii, ei bine, aceasta moda a disparut. Geanta o poti asorta acum cu rujul, culoarea ojei sau cu o curea.
Marime
Gandeste-te la obiectele esentiale pe care le ai intotdeauna in geanta si asigura-te ca geanta ta are suficient spatiu pentru a le gazdui. Daca poseta ta nu are loc destul pentru ceea ce vrei sa porti in ea inseamna ca nu isi indeplineste scopul. Marimea unei genti este data si de scopul purtarii. De aceea exista genti de birou, genti de shopping, poseste de ocazie sau rucsacuri.
Calitate
Desi poti gasi multe oferte extraordinare fara sa faci o gaura in buget, asigura-te ca nu faci rabat la calitate in favoarea pretului. S-ar putea sa merite sa cheltui cativa lei in plus pentru a te asigura de lunga durata a achizitiei. Cauta optiunile care ar putea sa iti permita sa cumperi o geanta de calitate superioara chiar daca aceasta depaseste putin bugetul tau. Gandeste-te ca o vei purta mai mult timp si rezista mai mult la uzura. Am gasit un magazin de genti online, care are genti de dama pentru toate ocaziile, cu preturi bune si oferte promotionale. Unele magazine online ofera chiar o reducere daca te inscrii la newsletter-ul lor.
Stil
Daca esti in cautarea unei genti pe care sa o porti purta timp de mai multe sezoane, incearca sa eviti gentile prea la moda. Au adesea mai multe accesorii – franjuri, nasturi, tinte, lanturi, buzunare extra mari, ceea ce ar insemna ca nu o porti purta oricum si oriunde. Un stil mai clasic in acest caz ar face fata mai bine.
Geanta shopper de piele ecologica LIU JO
Caracteristici
Culoare: maro taupe deschis
Material: piele ecologica
Imprimeu: uni
Barete: ajustabile
Sistem inchidere: fermoar
Masura
29.5 x 42 x 13.5 CM
Geanta shopper de piele ecologica Desigual
199.99 RON pe fashiondays.ro
Caracteristici
Culoare: negru/oranj/alb
Stil: casual
Material: piele ecologica
Imprimeu: cu model
Maner: 2 fixe
Barete: ajustabile, detasabile
Buzunare: unul interior cu fermoar
Compartimente: 2 compartimente cu 1 separator cu fermoar
Sistem inchidere: fermoar
Masura
22 X 26.5 X 16 CM
Geanta shopper cu detaliu impletit Luisa Vannini
129.99 RON pe fashiondays.ro
Caracteristici
Culoare: alb
Stil: casual
Imprimeu: cu model
Maner: 2 fixe
Buzunare: interioare
Compartimente: unul principal
Sistem inchidere: fermoar
Detalii: detalii perforate
Masura
40 X 37.5 X 1 CM
Geanta crossbody din piele ecologica cu buzunar exterior United Colours of Benetton
Caracteristici
Culoare: galben
Stil: casual
Imprimeu: uni
Barete: una, ajustabila
Buzunare: 1 exterior
Compartimente: 1
Sistem inchidere: capse magnetice
Marime
13.5 X 18.5 X 7 CM