Cateodata avem pofta de ceva dulce. Acel dulce fin. Niste fursecuri cu lamaie – lemon cookies, merg perfect cand iti bei cafeaua sau ceaiul. Sau vrei sa faci ceva bun de rontait.
Aceasta reteta este una din cele mai simple. Are ingrediente putine, economice si nu necesita cunostinte avansate din arta patiseriei.
Aleg sa fac aceste prajiturici cu lamaie destul de des. Mai ales in timpul saptamanii, pentru ca sunt rapide.
Ingrediente pentru fursecuri cu lamaie:
– 280 g faina
– 1/2 lingurita praf de copt
– 1 varf de sare
– 100 g unt
– 100 g zahar
– 1 ou
– 2 lamai
Se amesteca bine faina cu praful de copt si sarea. In bol separat se amesteca untul cu zaharul foarte bine cu mixerul. Se adauga oul, coaja si sucul de la lamai. Coaja se rade la suprafata, altfel poate capata un gust amarui. Se amesteca cu mixerul.
Se adauga treptat faina, in timp ce se amesteca. Am amestecat cu mixerul. Pentru ca mi-a mai ramas faina si chiar am mai adaugat inca putin, am terminat de framantat cu mana. Am format o bila de aluat. Se acopera bolul cu un celofan si se lasa la frigider pentru o ora.
Se scoate aluatul si cu ajutorul unei lingurite, luam cantitatea de aluat cat cuprinde. Modelam sub forma unei bile si dam prin zahar tos. Asezam bilele de aluat in tava in care am pus foaie de copt.
Se coace la 175 grade timp de 13-14 minute. Se lasa sa se raceasca foarte bine.
Sper ca v-au placut aceste fursecuri cu lamaie. Simple, rapide, fine. Le poti pastra in cutia secreta de prajiturele. Oricand la indemana ceva dulce!
Pe curand!