Blog

Clatite vegane cu malai si capsuni

clatite begane

Cui ii plac clatitele mana sus! Sau mai bine spus cine a mancat pana acum clatite vegane cu malai si capsuni? Sunt un deliciu.

Aceste clatite vegane cu malai si capsuni sunt o idee foarte buna pentru micul dejun. Cand iti incepi ziua cu astfel de clatite si o cafea parca altfel vezi o zi de luni 🙂 .
Un mic dejun dulce intotdeauna iti da o stare de spirit buna.

clatite vegane
Clatite vegane

Ingrediente pentru clatite vegane cu malai si capsuni delicioase:

  • 1 banana mare si bine coapta
  • 1 lingura de seminte de in
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt (10g)
  • 1 lingurita amidon
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 cana faina alba (200g)
  • cca 1/2 cana malai fin (80g)
  • 1 cana lapte vegetal (200g)
  • cca 1/2 cana lapte de cocos (80g) optional
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1/2 cana capsuni zdrobite

Cum amestecam ingredientele sa ne iasa clatite vegane cu malai si capsuni delicioase:

1. Intr-un bol mic punem apa si semintele de in si le lasam 10 minute sa se inmoaie. Sau putem alege varianta rapida, adica sa rasnim semintele de in.
2.Intr-un bol mare zdrobim foarte bine banana cu o furculita pana devine ca un piure moale. Adaugam apa cu semintele de in si amestecam bine. Lasam compozitia sa stea 4-5 minute.
3. Adaugam otetul, esenta de vanilie, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam si praful de copt si amidonul amestecand foarte bine. Vom observa cum compozitia va deveni pufoasa.
4. Adaugam faina, malaiul, scortisoara si laptele. Amestecam pana obtinem aluatul dorit de clatite. Consistenta este cremoasa.

Eu am folosit lapte de ovaz fara zahar adaugat. Insa se poate folosi orice lapte vegetal. Pentru un plus de aroma am adaugat si lapte de cocos. Dar acesta din urma este optional. Am zis sa incerc sa vad cum iese si bine am facut.

5. In aluat adaugam capsunile zdrobite si lasam compozitia la frigider 10 minute.
6. Incingem o tigaie si intr-o ceasca luam din compozitie si turnam in mijlocul tigaii. Coacem cate 2-3 minute pe fiecare parte la foc mediu. In cazul in care credeti ca este nevoie puteti adauga inainte de fiecare coacere cateva picaturi de ulei. Astfel veti evita sa se prinda clatita de tigaie.

Otetul face ca parful de copt sa reactioneze si sa formeze niste bule de aer in aluat. Acestea fac o clatita pufoasa si usoara. Daca nu ai otet poti inlocui cu suc de lamaie.

clatite vegane cu fructe
Clatite vegane cu fructe


Aluatul  trebuie sa fie mai grosut, nu subtire. Daca ti se pare ca aluatul este mai subtire il poti tine la frigider mai mult pentru ca faina sa aiba timp sa se mai ingroase. Sau mai poti adauga faina pana ajungi la consistenta dorita.
Daca din contra, crezi ca aluatul este prea gros mai poti adauga niste lapte vegetal.

Ce topping facem pentru clatite vegane cu malai si capsuni:

topping clatite vegane
Topping de fructe

Vom face un topping de fructe. Simplu. Este sezonul fructelor si este cea mai buna alegere. Vom folosi:

  • 1/2 cana capsuni feliate
  • 1 piersica taita cubulete
  • 1 pruna mare taita cubulete
  • 2 linguri de miere
  • 1 varf de scortisoara

Am pus si cateva afine, nu am putut sa ma abtin. Arata prea bine si sunt foarte bune 🙂 .

Amestecam toate fructele astfel taiate intr-un bol. Turnam mierea peste ele si la final presaram scortisoara. Le lasam la frigider sa isi mai lase si din siropul lor.

Mai poti folosi pentru topping si miere cu nuci, dulceata sau poti incerca si clatite vegane cu piersici la gratar.

Retete Usoare

Am spus ca aceste clatite sunt recomandate la micul dejun. Dar le pot manca oricand in timpul zilei. Sunt consistente si nu mai este nevoie sa mai mananci si altceva.

Pe curand!

fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x