Blog

Clafoutis cu cirese – reteta simpla

clafoutis cu cirese

Ai incercat reteta de clafoutis cu cirese pana acum? Daca da sper ca ti-a placut. Daca nu, hai sa o facem impreuna! Prajitura clafoutis cu cirese o poti face desigur cu ingrediente pe care de obicei le ai cam tot timpul in casa. Dar este o prajiura de sezon pentru ca ciresele proaspete nu le gasesti tot timpul anului.

Reteta originala de clafoutis este cu cirese cu samburi, intregi. Stiu ca pare mai usor sa mananci o prajitura cu fructe fara samburi. Insa daca ciresele sunt intregi, ele nu lasa suc si samburii vor da o aroma speciala. Asa ca am ales sa respect reteta originala de clafoutis cu cirese. Daca aveti copii mai bine scoateti samburii.

Am inceput prin a culege ciresele direct din pom. Am avut acest privilegiu anul acesta. Dupa ce le-am admirat 🙂 am trecut la partea tehnica a retetei de clafoutis. Inainte sa o mentionez mai jos, as vrea sa va mai spun ca aceasta reteta este originala din Franta, din zona Limousin. Aceasta prajitura frantuzeasca se face cu cirese mari negre, insa este in regula si cu alte soiuri.

prajitura cu cirese
prajitura cu cirese

De fapt, poti adapta aceasta reteta si poti folosi si alte fructe: caise, capsuni sau visine.

Ingrediente pentru reteta clafoutis cu cirese delicioasa:

  • 400 g cirese
  • 130 g faina
  • 240 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 50 g unt topit
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • cateva picaturi esenta de migdale

Cum amestecam ingredientele sa ne iasa o prajitura clafoutis cu cirese delicioasa:

reteta clafoutis cu cirese
Clafoutis inainte de a intra la cuptor

1. Mai intai ungem cu unt si tapetam cu 2 linguri de  zahar fundul tavii si peretii. Punem ciresele in tava termorezistenta.
2. Intr-un bol adaugam ouale, zaharul, sarea si amestecam cu un tel.
3. Adaugam faina si amestecam foarte bine. Punem esenta de vanilie, esenta de migdale si laptele. Amestecam ingredientele.
4. Adaugam untul topit si racit. Aluatul este omogen, asemanator celui de clatite.
5. Turnam compozitia peste ciresele din tava.
6. Dam la cuptor pentru 40-50 minute, la o temperatura de 180 grade.
7. Scoatem de la cuptor si pudram cu zahar.

reteta clafoutis
Reteta clafoutis delicioasa

Gata prajitura clafoutis cu cirese. Cand o scoatem din cuptor, prajitura va fi umflata, dar va scadea dupa ce se raceste. Aceasta reteta mi se pare la fel de usor de facut ca si rulada cu gem.

Recomand acest desert cand vrei sa faci un dulce rapid si cu ingrediente la indemana.

reteta clafoutis
prajitura cu cirese

Pofta buna!

fb-share-icon
5 1 vote
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x