Biscuiti cu cacao cu aroma intensa. Ideea de a adauga alunele pisate a fost excelenta. Sunt atatea feluri de a face biscuiti cu cacao! Am incercat sa aleg o reteta de biscuti cu cacao simpla, economica si usoara. Este fara unt, doar cu ulei vegetal.
Ingrediente biscuiti cu cacao:
– 60 g cacao
– 100 g zahar brun
– 80 g zahar alb
– 50 g ulei vegetal
– 2 oua mari
– 2 lingurite esenta de vanilie
– 150 g faina
– 5 g praf de copt
– un varf de sare
– alune pisate (optional)
Cum sa amesteci ingredientele sa faci biscuiti de cacao crocanti si deliciosi:
1. Intr-un bol se amesteca zaharul cu cacao si ulei foarte bine.
2. Adaugam ouale. Se amesteca foarte bine cu mixerul. Se adauga si esenta de vanilie.
3. Se cerne faina cu praful de copt si sarea peste continutul din bol. Se adauga si alunele.
4. Aluatul se tine la frigider 4 ore sau la congelator o ora.
5. Se portioneaza aluatul cu o lingurita, se formeaza bile din aluat. Se aplatizeaza cu mana.
6. Se coc la cuptor 12-14 minute la 180 grade.
Aluatul care se baga la frigider trebuie sa fie solid, sa nu curga. Are o consistenta si putin gumoasa. Ca sa astept mai putin am ales varianta sa bag la congelator aluatul de biscuti.
Ca si in cazul biscuitilor cu ciocolata, am copt un singur biscuite la inceput. Asa mi-am dat seama cat se intinde in tava, si am stiut la ce distanta sa ii asez pe ceilalti.
Desi nu am folosit unt, biscuitii cu cacao au iesit foarte buni. Fata de biscuitii cu unt insa, consistenta este putin mai uscata. Cu siguranta o sa fac si reteta de biscuti brownies cu unt si o sa adaug si ciocolata!
Daca nu alegeam sa pun alune in aluat, as fi pudrat biscuitii cu zahar fin inainte sa ii bag la cuptor.
Oricum sunt deliciosi. Copiii adora acesti biscuiti. Se coc repede, au ingrediente putine si sunt perfecti cand ai pofta de ceva dulce.
Exista bineinteles si faimoasa prajitura brownie cu ciocolata. O prajitura fina care ti se topeste in gura si pe care am incercat-o in mai multe variante.
Pe curand!