Blog

Craterul Ramon – Povestea din spatele fotografiei

ramon-israel

Mitzpe Ramon este un orasel aflat in desertul Negev in sudul Israelului, la 85 de km de Beer Sheeva. Ofera o vedere panoramica peste Craterul Ramon (in ebraica Machtesh Ramon). Orasul este un punct de oprire pentru turistii care calatoresc dinspre nord spre Eilat, sau pentru soldatii aflati la bazele militare din apropiere. Mitzpe Ramon este promovat si ca locatie pentru eco turism. Aici aerul are calitatea cea mai pura din tara, iar Craterul Ramon este un loc care nu trebuie ratat daca te afli in Israel.

Despre Craterul Ramon se spune ca este cel mai mare din lume, se intinde pe o lungime de 40 km si are o adancime de 500 de metri. Este format in mod natural prin eroziune (nu  prin impact cu asteroid).

Din ce am observat, acest loc nu este tranzitat de turistii romani sau inclus in circuitele din Israel. Insa ar merita cu siguranta sa admiri panorama desprinsa parca dintr-un SF. Daca vizitezi pe cont propriu Israel si nu in grup organizat de agentii, sa inchiriezi o masina sa ajungi aici este cea mai simpla modalitate. Plus ca iti poti face singur traseul si in 10 zile poti sa mergi de la nord la sud si sa vizitezi cele mai frumoase si incarcate  de istorie locuri ale Israelului.

Craterul Ramon Israel
fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x