Blog

Destinatii de week-end – Balcic

Inca de luni majoritatea dintre noi ne gandim deja la destinatii de week-end. Ce putem facem in week-end-ul care vine? Numaram deja zilele ramase pana vineri. Si asa apare si intrebarea: Week-end-ul asta unde mergem?

De obicei sunt preferate locatiile aflate pe o raza de maxim 200 km distanta. Nu o sa mentionez  destinatiile de la munte pentru ca este vara si cand este vara, majoritatea se gandesc la mare, la valuri, la plaja si la bronz frumos. Optiunea este bineinteles – litoralul romanesc la Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord, Neptun. Putin peste 200 km care se parcurg destul de repede pe autostrada “Soarelui”.

Cu siguranta deja stiti ca parcurgand o distanta de 80 km de la Vama Veche putem ajunge la vecinii nostri bulgari. La Balcic.

Balcic este o mica statiune in apropiere de Albena (circa 8 km), cunoscuta mai ales datorita Reginei Maria si Castelului din Balcic. Acest teritoriu a apartinut Romaniei intre 1913-1940 si a fost resedinta preferata a Reginei Maria.

De ce sa alegi Balcic pentru un un sejur in Bulgaria de week-end?

  • Este aproape de Bucuresti si poti ajunge fie pe traseul Bucuresti – Constanta, fie Bucuresti – Ruse;
  • Este o statiune pitoreasca unde poti vizita Castelul reginei Maria cu Gradina Botanica;
  • Te poti plimba prin micul port;
  • Exista o mica crama unde poti degusta vinuri locale;
  • Este apoape de Albena, Varna si Nisipurile de Aur, unde poti face plaja;

Astfel poti beneficia de cazare mai ieftina la hotelurile din Balcic. Poti face plaja la Albena la zece minute cu masina. Poti merge la shopping in Varna la o ora distanta.

Nu fiti surprinsi daca la terasele din Balcic veti gasi meniuri in limba romana. Sau veti putea plati in lei romanesti. Romanii sunt foarte bine primiti aici. La Balcic se organizau si tabere de pictura unde multi pictori au avut ca sursa de inspiratie Castelul sau panorama ” Orasului Alb ” cum mai este numit.

O noapte de cazare in Balcic la un hotel de 3 stele cu mic dejun poate incepe de la 15 euro de persoana. Costul este in extra sezon. Si 23 euro in sezonul de varf,  iunie – august.

Am fost de multe ori in Balcic si m-as duce oricand cu placere intr-un week-end prelungit. Si daca iti place sa calatoresti in grup, sa socializezi sau esti senior cu varsta peste cincizeci si cinci ani si vrei sa evadezi intr-un loc aproape de Bucuresti pentru cateva zile, alege vacanta la Balcic !

fb-share-icon
0 0 votes
Rating
Aboneaza-te
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
error

Fa parte din comunitatea noastra pe facebook :)

0
Would love your thoughts, please comment.x